Järgmine aasta on rasvatihase päralt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasvatihane on tuntud ja armastatud aialind.
Rasvatihane on tuntud ja armastatud aialind. Foto: Kunnar Rüsülainen

Eesti Ornitoloogiaühingu suvepäevadel kuulutasid linnusõbrad välja aasta linnu 2016, kelleks sai rasvatihane.

Rasvatihane valiti ühingu hariduse ja teavituse projektijuhi Riho Kinksi edastatud info põhjal aasta linnuks, kuna ta on meil üks levinumaid linde, kelle toimetamisi saab kõikjal aastaringselt jälgida. «Lisaks saavad rasvatihase aastal tuttavamaks ka teised tihased ning talvel toidumaja külastavad ja suvel aias pesitsevad linnud.»

Ornitoloog Margus Ots täpsustas Valgamaalasele, et rasvatihaseid pesitseb Eestis hinnanguliselt 300 000–400 000 paari ja näitaja on stabiilne. Seda, palju neid Valgamaal elada võiks, teadlane pakkuda ei julgenud.

Praegu on käimas viude aasta.

Eesti ornitoloogiaühing valib Eesti aasta lindu 1995. aastast ning rasvatihane on järjekorras 22. Aasta linnu valimise eesmärk on tutvustada avalikkusele üht Eestis esinevat linnuliiki või liigirühma ning kaasata loodushuvilisi selle liigi uurimise ja kaitse tegevustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles