Inimesed pääsesid napilt uppumissurmast

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu esimese kuue kuuga on veeõnnetustes uppunud 12 inimest, kellest kolm oli alkoholi- või narkojoobes. 2014. aastal oli samal perioodil veeõnnetustes 25 uppunut. Soe suvi on veel ees ja meil kõikidel on võimalus aidata hoolivuse ning tähelepanelikkusega õnnetusi ära hoida.

Viimaste päevade sündmustest on päästeametile teada õnnelikud juhused, kus uppumisohust on päästetud kaks inimest. Üks neist oli vaid poolteiseaastane laps ja teine 25aastane noormees. Õnneks pääsesid mõlemal korral hädasolijad kaldale ilma päästjate abi vajamata. Siiski tuleb meeles pidada, et õnnetusi saab juba kaldal ära hoida.

Eelmisel aastal uppus Eestis viis kuni seitsmeaastast last, kes olid jäetud veekogu läheduses järelevalveta. Lapsi ei tohiks mingil juhul veekogude ääres jätta tähelepanuta. Uppuv laps vees appi ei hüüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles