Kohus mõistis Valgas tegutsenud Läti varga vangi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei sai 21. mail teate, et Valgas Peetri tänaval varastati hoolekandeasutusest 45aastasele naisele kuuluv rahakott. Samuti viidi asutusest kell ja suitsupakk. Politsei pidas kahtlustatavana kinni Läti kodaniku, 20aastase Janis Ivulise.

Sama meest oli alust kahtlustada ka teiste kuritegude toimepanemises. Meest kahtlustati ka selles, et ta varastas Valgas Kungla tänaval 9aastase poisi taskust mobiiltelefoni Samsung, tekitades kahju 80 eurot.

Lisaks sellele üritas ta süüdistuse kohaselt varastada Valgas J. Kuperjanovi tänaval 20aastaselt naiselt mobiiltelefoni ning ründas Valgas Kungla tänaval 12aastast poissi ja varastas temalt mobiiltelefoni HTC.

Tartu maakohus otsustas Valga kohtumajas peetud istungil mõista Janis Ivulisele liitkaristuseks kaks aastat vangistust, lugedes kergema karistuse kaetuks raskeima karistusega.

Samas määras kohus, et Janis Ivulisel tuleb talle mõistetud karistusest kohe ära kanda vangistus tähtajaga kaks kuud, ning vangistus tähtajaga üks aasta ja kümme kuud mõista tingimisi ja täitmisele mitte pöörata, kui Janis Ivulis kolmeaastase katseaja jooksul ei pane toime uut tahtlikku kuritegu.

Karistuse kandmise aja algust arvatakse alates 21. maist, see on alates Janis Ivulise kahtlustatavana kinnipidamisest. Lisakaristusena otsustas kohus kohaldada Ivulisele Eesti Vabariigist väljasaatmine koos sissesõidukeeluga viieks aastaks.

Kohus otsustas rahuldada ka kahe kannatanu tsiviilhagi süüdimõistetu suhtes. Neist ühele tuleb Ivulisel tasuda 129, teisele 50 eurot. Menetluskulude kohta otsustas kohus jätta sundraha summas 975 eurot ja kaitsjatasu summas 240 eurot riigi kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles