Selgusid selleaastase Lauluragina finalistid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel «Lauluraginal» võis näha-kuulda nii vokaalset meisterlikkust kui nooruslikku särtsu.
Mullusel «Lauluraginal» võis näha-kuulda nii vokaalset meisterlikkust kui nooruslikku särtsu. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Mullune pop- ja džässkooride festival Valgas osutus nii menukaks, et tänavu on oodata jätku. Finalistid, kes sügisel Lauluraginal võistlustulle astuvad, on selgunud. Valgamaalt on nende seas kaks koori.

Demovooru põhjal valis žürii festivalile «Lauluragin 2015» välja 11 koori, kel tuleb 18. oktoobril kultuurikeskuses finaalkontserdil 10 minuti jooksul žüriile ette kanda kaks laulu. Üks neist peab olema Eesti autori pop- või džässteos ning teine samas žanris lugu maailmamuusikast. Üks kahest laulust võib olla a cappella ehk saateta. Aja ületamise eest trahvib žürii miinuspunktidega.

Võistulaulmise korraldaja, Valga kultuuri- ja huvialakeskuse kultuuri- ja haridustööjuhi Kaja Sisaski sõnul registreerus demovooru 17 koori. «Tänavune festival on lausa rahvusvaheline, sest registreerus ka kaks koori väljastpoolt Eestit, üks neist Lätist ja teine Soomest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles