Sarja esikolmikus kaks Valgamaaga seotud meest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu Rattaralli
Haapsalu Rattaralli Foto: Sander Maasing / Rattaprofid

Laupäevane Filter maanteekarikasarja 4. etapp, Haapsalu 15. rattaralli pakub suvitajatele suurepärase võimaluse sportlikult vaba aega veeta. Harrastajatele suunatud rattavõistlusel saab valida 129 ja 53 kilomeetri pikkuste distantside vahel. Kuna selle nädala lõpus toimub Haapsalus ka igasuvine tippsündmus American Beauty Car Show, on laupäeval oodata tänavatele suuri rahvamasse, mis rahvaspordiüritusele mõnusa atmosfääri loob.

Kolme esimese tänavuse etapi järel juhib sarja üldarvestuses Valgamaalt Tõlliste vallast Soorust pärit Ivo Suur. Sarja esimesel etapil Kuusalus oli Suur neljas, teisel etapil Elvas kuues ja kolmandal etapil Tabasalus esimene. Üldjärjestuses järgnevad talle Siim Kiskonen ja Audentese spordikooli Otepää filiaali kasvandik Gert Kivistik.

Filter Haapsalu rattaralli puhul on tegemist Läänemaale omasel siledal maastikul kulgeva rattasõiduga, mis kulgeb enamjaolt väiksematel kurvilistel kõrvalteedel. Tõenäoliselt on vaikse ilma korral oodata grupifinišit. Kui peaks aga olema tuuline, lõhub tõenäoliselt võistlejaterivi tugev küljetuul.

Oodatud on ka rattaspordiga esmatutvust sobitavad huvilised, kes saavad end proovile panna tervisespordi stardigrupis. Tegemist on algajate ning rahulikku sõitu eelistavate inimeste grupiga, kus kehtib põhimõte, et kedagi maha ei jäeta ning sõidetakse kõigile jõukohase tempoga. Grupi tööd koordineerib treener. Tervisespordi stardigrupile antakse lähe kaks minutit pärast esimest starti.

Märkimisväärsel hulgal tuleb osalejaid Lätist. Starti tuleb ka mullune võitja Silver Schultz (Peloton).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles