Valgamaa inimesed kasutavad notari teenuseid aktiivselt

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga notar Katri Kutsar võtab vastu Müllersoni ärimajas.
Valga notar Katri Kutsar võtab vastu Müllersoni ärimajas. Foto: Arvo Meeks

Eesti notarid tõestasid tänavu esimesel poolaastal mullu sama ajaga võrreldes 715 kinnisvaratehingut rohkem, peamine kasv leidis aset teises kvartalis. Samal ajal on teiste notaritoimingute koguarv enam kui 4000 võrra languses, mis tuleneb peamiselt tõlgete kinnitamise vähenemisest, sest sellest aastast ei tohi notarid kinnitada tõlkeid eesti keelest võõrkeelde.

Eestis tegutsevad 92 notarit tegid esimese poolaasta jooksul toiminguid ja osutasid teenuseid kokku 144 265 korral, aasta varem oli vastav number 149 477. Kõige enam kinnitasid notarid ärakirja ja väljavõtte õigsust (45 433 korral) ning tõestasid kinnisasjaga tehtavaid tehinguid (32 834 korral).

Ühe notari kohta tehti poolaasta jooksul kõige enam toiminguid ja teenuseid Harjumaal (1889), Valgamaal (1789) ja Tartumaal (1581). Summaarselt oli ootuspäraselt toiminguid ja teenuseid kõige rohkem Harjumaal (81 213) ning kõige vähem Hiiumaal (721).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles