Marjadega kauplejad ja rõivamüüjad pöörasid tülli

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel võib Valga turul kauplejate vahel kohtade pärast naginaks minna.
Suvel võib Valga turul kauplejate vahel kohtade pärast naginaks minna. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Suvisel aia- ja metsasaaduste valmimise perioodil on Valga turul ilmsiks tulnud pingeid värske kraami müüjate ja rõivamüüjate vahel, kes vastastikku teineteist laiutamises süüdistavad.

Turupäevadel enda korjatud metsmaasikaid müüv Helju kurtis, et statsionaarsed rõivamüüjad on turul võimu enda kätte haaranud ega austa hooajalisi marjade, seente ja aiasaaduste pakkujaid. «Need müüjad, kes kauplevad hoonetes, riputavad igasuguse kahetsuseta oma riided turulaudade ümber. Ja kui keegi soovib oma kauba laudadele välja panna, ajavad nad need inimesed selle koha pealt minema.»

Eriti pidid Helju sõnul riideid müüvad turunaised liiga tegema vanemaealistele värske toidukraami või lilledega kauplejatele. «Ükspäev tuli üks vanem proua oma lilledega, aga jälle pandi riided talle ette ega lastud tal oma asju müüa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles