Avastatud võltsrahatähtede hulk Eestis vähenes

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik võtab arvesse pea kõik sissetulekud, sealhulgas elatised.
Riik võtab arvesse pea kõik sissetulekud, sealhulgas elatised. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis avastati tänavu esimesel poolaastal 241 võltsitud europangatähte, mis on veidi vähem, kui mullu teisel poolaastal avastatud 249 võltsingut. 2015. aasta esimesel poolaastal avastati ühes kuus keskmiselt 40 võltsitud pangatähte.

Tänavu esimesel poolaastal avastati Eestis kõige enam 50-, 20- ja 100- euroste pangatähtede võltsinguid, vastavalt 108, 57 ja 38. Eelmisel aastal olid 100euroste pangatähtede võltsingud veidi levinumad kui 20euroste võltsingud. Euroalas tervikuna moodustavad 86% võltsingutest 20- ja 50eurosed pangatähed.

Ehtsat pangatähte on lihtne ära tunda. Selleks tuleb rahatähte katsuda, vaadata ja kallutada, nagu kirjeldatakse Euroopa Keskpanga veebilehel, või võrrelda mõne ehtsa pangatähega. Võltsingukahtlusega pangatähe või mündiga tuleb pöörduda politseisse, kes määrab kahtlasele rahale ekspertiisi.

Lihtne ja eestikeelne õpetus katsu-vaata-kalluta meetodiga rahatähe ehtsuse kontrollimiseks on aadressil http://www.ecb.europa.eu/euro/banknotes/security/html/index.et.html

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles