Tõrva Kodu – eriline kogukond linna ääres

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaistelistel suvepäevadel veedavad Tõrva Kodu elanikud üheskoos sõbralikult aega terrassil. Seal saab omavahel juttu ajada, muusikat kuulata ja ilusat ilma nautida.
Päikesepaistelistel suvepäevadel veedavad Tõrva Kodu elanikud üheskoos sõbralikult aega terrassil. Seal saab omavahel juttu ajada, muusikat kuulata ja ilusat ilma nautida. Foto: Ülla Tamm/Valgamaalane

Tõrvast mööda Tartu tänavat välja sõites hakkab silma pisike hoonekompleks. Mõni vähem tähelepanelik võib teest eemal asuvaid majakesi mitte märgatagi, kuid ühele väikesele ja erilisele kogukonnale on see linna piiril asuv majadesülem väga tähtis paik – omanäoline ja hubane kodu.

Pisike kogukond on Tõrvas tegutsenud 2013. aastast. Sellele vaatamata katab nii Tõrva Kodu kui selle elanikke puudutavat infot suuresti saladuseloor. Kohalikud küll teavad, et nende kõrval elavad keskmisest tõrvakast ehk natukene erilisemad inimesed. Kuid kellega tegelikult tegu on ja milline näeb välja nende kaaskondlaste igapäevaelu?

Päev Tõrva Kodus andis vastuse: meie keskel, ent ometi meist nii kaugel elavad suure südamega inimesed, kes oma erilisuse ja siirusega võitsid juba esimeste minutitega südame.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles