Ränk tuleõnnetus Pukas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Pukas 20. juulil
Põleng Pukas 20. juulil Foto: Rein Säinas

Täna, 20. juuli hommikul kl 7.58 saabus häirekeskusele ärev teade Valgamaalt Puka vallast Puka alevikust.

Teataja sõnul põles seal maja lahtise leegiga. Samuti andis ta teada, et hoones võib sees olla inimene.

Täpsemat infot häirekeskusesse helistanud inimesel enda kinnitusel ei olevat, kuna ta sõitnud vaid põlengukohast mööda. Ka ei osanud ta öelda täpsemat põlengukohta. Tema enda hinnangul asub põlev maja Tööstuse tänava kandis.

Kohale sõitsid Tõrva ja Otepää kutselised päästjad ning Rõngu vabatahtlikud. Otepää kutseliste ja Rõngu vabatahtlike päästjate saabumise ajaks põles puidust elumaja (7 x 9 meetrit) lahtise leegiga ja katus oli sisse kukkumas.

Kella 8.30 paiku viibis sündmuspaigal juba kuus-seitse päästeautot, samuti operatiivkorrapidaja. Raudtee lähedal maja oli selleks ajaks juba suures osas tules hävinud.

Samuti on kohal nii Tartu kui Valga kiirabi, kelle abi läks ka vaja, kuna teatajal oli kahjuks õigus: majas oligi inimene. Ühe naabermaja elaniku sõnul elab majas kaks inimest. Üks mees oli omal jõul sealt välja pääsenud ja jõudnud suure teeni, kus meedikud ta oma hoole alla võtsid. Täpsem info tema seisundi kohta puudub, kuid on teada, et tal on põletushaavad. Praeguseks on kiirabi mehe haiglasse toimetanud.

Kella 9 paiku hakkas sündmuskohal levima info, et majas võib olla veel inimesi. Maja termokaamerate ja muu eritehnikaga üle vaadanud päästjad leidsidki veidi pärast kella üheksat majast hukkunud mehe ja naise surnukehad. Maja ülevaatamine on nüüdseks lõpetatud.

Naaber põlengu põhjuste kohta midagi arvata ei osanud. "Eks neil muidugi viinaviga küljes on," vihjas ta süttinud maja elanike kohta. Kella 10 paiku saabus sündmuskohale päästeameti menetleja, kes põlengu põhjused välja peab selgitama. Sündmuskohal viibib ka hulk politseinikke.

Maja, mille kustutustööd kella 8.45 paiku juba lõpufaasis olid, asub teest veidi ega olnud naabri sõnul juba enne põlengut kõige paremas korras.

Hoone ühes otsas asub ka gaasiballoon, mis teadaolevalt siiski ei plahvatanud. Päästjad tegelesid selle jahutamisega. Maja ümbruses levis mõnda aega ka vänge gaasilõhn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles