Vallavanem taudi suurt levikut ei pelga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taheva vallavanem Monika Rogenbaum
Taheva vallavanem Monika Rogenbaum Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 21. juulil sai teatavaks, et Valgamaal Taheva vallas Koikkülas asuvas ühe koduseaga farmis avastati looma haigestumine 16. juulil ja kaks päeva hiljem loom suri. Tegu on käesoleva taudipuhangu puhul esimese juhtumiga, mil haigestunud loom Eestis kodumajapidamisest leitakse.

Taheva vallavanem Monika Rogenbaum nentis, et kahtlemata on tegu halva uudisega. «Urve Laidvee veterinaar- ja toiduametist helistas eile ja andis teada.» Valgamaa farmi omanik on Hille Ossip.

Kuna väikses vallas tunnevad kõik reeglina kõiki, on vallavanem hästi kursis ka eluga majapidamises, kust katku haigestunud loom leiti. «Tegu oli loomapidaja viimase seaga. Varem oli tal neid rohkem, aga pisitasa nende hulk vähenes. Ka polnud tal muid loomi.»

Rogenbaum möönis, et teade seakatku jõudmisest valda tuli ootamatult – tema andmetel polnud sealt kandist seni leitud isegi mitte surnud metssigu. «Meil on jõgi naabritega vahel – ehk on see haiguse levikut siiapoole seni ära hoidnud.»

Mingiks paanikaks vallavanem põhjust ei näe – kas või juba seetõttu, et vallas kuigi palju lautades peetavaid sigu pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles