Suvekool seab fookuse muusikalisele mulgindusele

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvekooli veab Venno Loosaar.
Suvekooli veab Venno Loosaar. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile, 20. juulil algas kolm päeva kestev Valgamaa noorte suvekool, mis leiab aset kuuendat korda ning seda Helme vallas Marja talus.

Mõte ülemaakondlikku noori ühendavat sündmust korraldada tekkis Valga maavalitsuse avalike suhete juhi Kaja Mõtsa sõnul 2009. aastal ja sai teoks 2010. aasta suvel.

Ürituse peakorraldaja on Valgamaa noorsootöökeskus Tankla. «Noored avaldavad soovi osaleda järgmise aasta sündmusel kohe pärast toonase suvekooli lõpetamist. Seega võib väita, et Tankla suvekool on Valgamaa noorte oodatuim kool,» sõnas üks korraldajatest Ülla Tamm.

Seniste aastate jooksul on noored seigelnud, matkanud, sportinud ning jahtinud pärandkultuuri. Tänavused tegevused on seotud muusika ja mulgindusega. Meisterdatakse pille ja luuakse omapäraseid muusikariistu. Samuti saab lasta vibu ning mängida disc-golfi, millega paralleelselt õpitakse Mulgi murret. Ei puudu ka füüsilised tegevused ega sinna juurde kuuluv võistlusmoment.

Selle aasta tegevuste kaudu aidatakse kaasa vaimse kulutuuripärandi ja muusika märkamisele, teadvustamisele ning populariseerimisele, suurendades sealjuures Valgamaa noorte ühtsustunnet ja tugevdades maakonna noorsootöövõrgustikku.

Suvekoolis osalevad maakonna noored ja noorsootöötajad. Kuuendat suvekooli veab Venno Loosaar.

Iga aasta korraldab sündmust uus omavalitsus, mis tähendab, et 13 aasta jooksul loodetakse läbi käia kõik Valgamaa linnad-vallad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles