Katkupuhangu tõkketsooni jääb kaheksa väiksemat farmi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaal diagnoositud sigade Aafrika katku tõttu kehtestatud tõkketsoonis on kaks väiketalu, Viljandimaa tsoonis on kuus farmi, millest ühes on 131 siga.

«Tihedat seakasvatust Valgamaa ohutsoonis ei ole; seal jääb tsooni kaks farmi. Ühes on neli ja teises viis siga. Viljandimaal on tsoonis kuus farmi, üks neist 131 seaga, teised väiksemad,» ütles veterinaar- ja toiduameti loomatervishoiu, loomakaitse ja söötade osakonna juhataja Maarja Kristian pressikonverentsil.

Kitsenduste all on farmid juba praegu, ent nüüd kitsendatakse neid veelgi, lisas ta. «Neilt sigadelt võetakse lähipäevadel proovid,» rääkis Kristian.

Valgamaal surnud siga on praeguseks utiliseeritud. Järgneb hoone pesemine, puhastamine ja desinfitseerimine. Seejärel ruum suletakse ja jäetakse järelevalve alla, sinna inimesed ei pääse. Viljandimaal aga käib loomade hukkamise ettevalmistus, lisas ta.

Viljandi vallas Ridaküla külas asuvast seafarmist ning samas maakonnas Kolga-Jaani vallas Leie külas asuvast seafarmist on leitud sigade Aafrika katku, hävitamisele läheb üle 500 sea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles