Põlengu põhjuste suhtes valitseb teadmatus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval valitses põlengukohal täielik vaikus. Näha ei olnud ka koera, kes esmaspäeval veel rahutult ringi jalutas.
Kolmapäeval valitses põlengukohal täielik vaikus. Näha ei olnud ka koera, kes esmaspäeval veel rahutult ringi jalutas. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Esmaspäeval Pukas puhkenud põlengus ränku põletushaavu saanud mees viibib ravil Tallinna regionaalhaiglas. Juhtunu asjaolude ja põhjuste suhtes valitseb endiselt teadmatus.

Ülimalt traagiliseks tegi õnnetuse asjaolu, et tules hukkus kaks inimest. Hoones viibinud kolmas inimene, maja peremees, sai hoonest oma jõududega välja ning viibib praegu Puka vallavalitsuse sotsiaalnõuniku Airin Hermanni sõnutsi põletushaavadega Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) Tallinna regionaalhaiglas ravil. «Hukkunud naisterahvas oli maja perenaine ning hukkunud mees neile külla tulnud tuttav. Kõik kolm on Puka valla elanikud,» lisas sotsiaalnõunik.

Kui Hermann elanike sotsiaalset tausta kommenteerida ei saanud, siis tundmatuks jääda soovinud alevielanike sõnul oli pererahva puhul tegemist invaliidsuspensioni saavate liikumisraskustega inimestega, kes aeg-ajalt olevat ka alkoholi tarvitanud. «Heatahtlikud vanainimesed. Sõbralikud,» iseloomustasid kaupluse juures viibinud mehed.

Elekter, kehv pliit, süütamine?

«Kalju (hukkunud meesterahvas – R. S.) käis nende juures vahel ikka napsu võtmas. Eelmine õhtu oli neil ka väike istumine ja eks see võis ka põhjus olla, miks nad välja ei pääsenud. Suitsu neist keegi ei teinud ja pigem võis tuli lahti saada elektrist või kehvast pliidist,» arutlesid mehed võimalike põhjuste üle.

«Süütamine see ei olnud. Koer oli neil hoovis ja oleks kohe märku andnud. Pigem ikka kehva pliidi süü,» jõudsid mehed ühisele arusaamale.

Seda, et ükski tulekahju ohvritest ei suitsetanud, kinnitas ka alevi vahel jalutanud vanem naisterahvas, kes pidas siiski võimalikuks põlengu põhjuseks süütamist. «Õnnetud inimesed, kahju neist. Hirmutunne on kogu aeg sees. Elan alevi keskel tütre juures ja oma  maja seisab hetkel tühjana. Igal hommikul tulen hirmuga üles, et mis edasi. Kas on maja alles või ei ... See ei ole enam elu.»

Valgamaalane üritas eile ja üleeile korduvalt telefonitsi ühendust saada ka ühe hukkunu omastega, paraku see ei õnnestunud.

Esmaspäevane põleng sai alguse varahommikul. Kohale sõitsid Tõrva ja Otepää kutselised päästjad ning Rõngu vabatahtlikud. Päästjate saabumise ajaks põles puidust elumaja lahtise leegiga ja katus oli sisse kukkumas. Kahjutules hävis lõpuks kogu hoone katus ning suurem osa majast endast.

Kriminaalmenetlus käib

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas, et alates käesoleva aasta märtsist on Puka vallas olnud mitu tulekahju, kus põlesid kõrvalhooned. Politsei on mitmel juhul kahtlustanud süütamist.

«Praeguse seisuga on üks kriminaalmenetlus lõpetatud, ülejäänud juhtumid on veel kohtueelses menetluses,» kinnitas Kostina.

Pressinõuniku kinnitusel on esmaspäeval juhtunud tulekahju asjaolude väljaselgitamiseks politsei alustanud kriminaalmenetlust, mille käigus kontrollitakse kõiki versioone, sealhulgas ka seda, kas tulekahju juhtus hoolimatuse või süütamise tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles