Nõustamise kvaliteet peaks paranema

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaelu Edendamise Sihtasutuse hoone Viljandis
Maaelu Edendamise Sihtasutuse hoone Viljandis Foto: Marko Saarm

Kõigis Eesti maakondades hakkab lähiaastatel põllumehi nõustama Maaelu Edendamise Sihtasutus. Valgamaa põllumeeste liider Jaan Bachmanni sõnul tähendab see süsteemi suurt uutmist – kuivõrd mõttekas see on, näitab aeg.

Põllumajandusministeerium sõlmis riigihanke tulemusena parimaks osutunud Maaelu Edendamise Sihtasutusega (MES) lepingu põllu- ja maamajandusliku nõustamisteenuse osutamiseks. Lepingu alusel toetatakse nõustamisteenuste ostmist aastatel 2015–2021 kokku 8,2 miljoni euroga.

Nõuandeteenistuse kaudu saavad põllumajandustootjad nii erialast nõu, näiteks taime- ja loomakasvatuse ning nõuetele vastavuse, põllumajandussaaduste töötlemise ja tööohutuse kohta – samuti majandus- ja juhtimisalast nõu. Lisaks hakatakse toetama nõustamisteenust mentorluse vormis, kus tugiisik võib olla konsulent või teine kogemustega põllumajandustootja. Tootjatel on võimalik saada toetatavat nõu alates lepingu sõlmimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles