Ilm ja majandus teevad turistide hulgas korrektiive

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme vallas forellipüüki ja välitoitlustust pakkuv Kalme veski kehva suve mõjudest pääsenud ei ole. Veski perenaise sõnul on vihmane ja jahe ilm langetanud nii kodumaisete kui ka välisturistide hulka.
Helme vallas forellipüüki ja välitoitlustust pakkuv Kalme veski kehva suve mõjudest pääsenud ei ole. Veski perenaise sõnul on vihmane ja jahe ilm langetanud nii kodumaisete kui ka välisturistide hulka. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõusuteel matkahuvi, vähe välismaalasi, märjad forellipüüdjad ja nõrgaks jäänud lapsed – need märksõnad jäid kõlama, kui uurisime, kuidas pea olematu suvi turismiettevõtetele mõjub.

Lõuna-Eestis süsta-, tõukeratta-, kanuu- ja muid matkateenuseid pakkuva Meie Liigume Matkad eestvedaja Siim Ausmees kehvadele suveilmadele vaatamata langust klientide arvukuses täheldanud pole. Pigem vastupidi.

«Esimene poolaasta on olnud aktiivsem kui eelmine aasta: on rohkem suuri gruppe. Heameel tõdeda, et oleme juba mitu korda sel aastal läbi viinud ka Taagepera seiklusmängu,» rääkis Ausmees, kes sellest lähtuvalt pole näinud ka mõtet matkahuvilisi veelgi enam meelitama hakata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles