Järvemuusika tagasi juurte juures

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leigo Järvemuusika
Leigo Järvemuusika Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Juba 1998. aastal alguse saanud klassikalise muusika vabaõhusündmus Leigo Järvemuusika, mida käesoleval aastal tunnustati ka EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) kvaliteedimärgisega, pöördub tänavu oma juurte juurde ning pakub unikaalse programmi klassikalisest muusikast, andsid teada korraldajad.

Programmi tipphetked on Järvide perekonna ansambli etteasted Arvo Pärdi valitud muusikaga, tunnustatud Ukraina tütarlastekoori Šedrik esinemine, Soome enimplaadistanud muusik – orelikunstnik Kalevi Kiviniemi ja üleilmalist kuulsust nautiv noor Leedu akordionivirtuoos Martynas, kelle edukas karjäär sai tuule tiibadesse Leedu televisiooni talendisaate võitmisega.

Kõrgetasemelise Läti Rahvusooperi Sümfooniaorkestri esituses tuleb suurejoonelise tulevärgi saatel ettekandele Mendelssohni 3. sümfoonia.

Leigo Järvemuusika peakorraldaja Tiiu Tamme sõnul jõuab Leigole igal aastal üha rohkem välismaalasi. «Leigole tullakse igal suvel nii lähemalt kui kaugelt, et kogeda seda unikaalset tunnet, mida pakub looduse ja muusika harmoneerumine. Meie soov on, et see kogemus oleks täiuslik,» lisas Tamm.

Peakorraldaja kinnitab, et ka levimuusika ei kao Leigolt. «Oleme endale võtnud suunaks küll varasemast rohkem panustada klassikalisele muusikale, kuid kergemuusika erinevatel žanritel on Leigol kindlasti oma koht ning saabuvatel aastatel loodame selleks korraldada täiesti iseseisvaid kontserte.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles