Seakasvatajate pea kohal kogunevad murepilved

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodusead
Kodusead Foto: Dmitri Kotjuh

Sigade Aafrika katk on jõudnud nüüd ka neljandasse kodusigade farmi. Seoses sellega on nii mõnigi suurtootmine suures ohus – üks selliseks on seakasvatusega tegeleva Avo Tamme suurfarm.

Valga maakonnas Helme vallas seakasvatusega juba pikemat aega tegelenud Avo Tamme sõnul on olukord juba pikka aega olnud tõsine. «Oleme olnud piirangute all juba pikemat aega, täpsemalt eelmise aasta septembris leitud katkuhaige metssea tõttu. Loomulikult oleme seni kõiki ohutusnõudeid täitnud ning ise võtnud kasutusele kõikvõimalikud meetmed, mida saame teha,» rääkis Tamm.

Tema sõnul on nad paika pannud näiteks lisatõkked autodele, et need ei saaks lähedale sõita, ning laiali laotanud suured desomatid, millest ei saa üle astuda. Samuti on nad vestelnud oma töötajatega siis, kui esimene katkujuhtum ilmsiks tuli, ja ka nüüd, eelmisel nädalal ilmsiks tulnud juhtumite valguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles