Pikne on juulis kahju teinud ka Valgamaal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesepilved ja välk Valga kohal.
Äikesepilved ja välk Valga kohal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juulis on If Kindlustuse kliendid üle Eesti teatanud piksekahjudest 43 korral, enamjaolt on voolukõikumised kahju tekitanud kodusele elektroonikale.

Firma paneb inimestele südamele, et kõik kodukindlustuse lepingud ei pruugi sisaldada kodus olevate asjade kaitset. Seetõttu soovitavad nad koduomanikel pöörduda oma kindlustusseltsi poole ning selgitada välja, kas nende kodune vara on ikka kindlustatud.

Kuna ükski kindlustus õnnetusi ära ei hoia, kordame siinkohal üle lihtsad juhised selleks, et pikne meile ning meie kodule liiga ei teeks:

1)      Pikse lähenedes või kodust lahkudes lülita välja elektriseadmed

2)      Ära tee ahju ega pliidi alla tuld, kuna suits juhib hästi elektrit

3)      Korista hoov lahtistest esemetest ning sule aknad - äikese ajal võib tuul tugev olla

4)      Autoga sõida ettevaatlikult, kuna sähvatus võib pimestada

5)      Ära varju puude alla, vaid otsi lagedam ning nõgusam koht (eriti tuleb vältida lehtpuid, kuna neid tabab välk kõige sagedamini)

Kindlustusselts soovitab hankida ka piksekaitse seadmed ning paigaldamisel pidada nõu spetsialistiga. Kui piksevarras juba olemas, tuleks kontrollida korraliku maanduse olemasolu, kuna selle puudumisel juhib varras pikse otse majja.

Valgamaal on tänavu If Kindlustus äikesekahjudega tegelema pidanud ühel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles