Lihatööstuse juht: teadmatus takistab plaane tegemast

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atria Eesti juht Olle Horm
Atria Eesti juht Olle Horm Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Lootus, et seakatku juhtumid kolmes farmis jäävad ainsateks, kadus kiiresti. Seetõttu kerkivad seakasvatajate pea kohale üha süngemad pilved.

Riigi ühe suurema seakasvataja Atria Eesti juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul asuvad nende sigalad Tartu-, Võru- ja Põlvamaal, kuid neil on partnereid ka Valga maakonnas, mistõttu on reaalne võimalus sattuda kolmanda tsooni mõju alla. "Kolmandasse tsooni sattumisel ei tohi elusloomad sealt välja liikuda ning see häiriks juba tõsiselt meie tegevust."

Samuti leidis Horm, et praegu on nii Euroopa Liit kui Eesti riik täpselt fikseerinud eri tsoonidesse sattumise korra ja sealsed piirangud, kuid vastamata on küsimus, kuidas sealt välja pääseda. "Oleks aus täpsemalt seletada tsoonidest välja pääsemise tingimusi ja võimalusi, sest piirangute all võime olla mõned kuud või isegi aastad. Selline teadmatus takistab meil kui suurtootjal võimalikke plaane tegemast.«

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles