Maakond võitleb kolme tervisekeskuse eest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaale tuleb kindlasti kaks piirkondlikku esmatasandi tervisekeskust: Valgas ja Otepääl. Tingimuslikult võiks keskus asuda ka Tõrvas. Kiirabiteenust muudatused puudutada ei pruugi.
Valgamaale tuleb kindlasti kaks piirkondlikku esmatasandi tervisekeskust: Valgas ja Otepääl. Tingimuslikult võiks keskus asuda ka Tõrvas. Kiirabiteenust muudatused puudutada ei pruugi. Foto: Graafika: Marju Kuusk

Neljapäeval avalikustas sotsiaalministeerium kava, mille kohaselt hakkab Eestis kaheksa aasta pärast olema 35 esmatasandi tervisekeskust. Valgamaal asuksid need kindlasti Valgas ja Otepääl, Tõrva peab end veel tõestama.

Keskuste loomine peaks ministeeriumi hinnangul tõstma perearstiabi taset ja parandama esmatasandi tervishoiu kättesaadavust. Nende ehitamisse ja uuendamisse suunab ministeerium 85,2 miljonit eurot Euroopa Liidu raha.

Tervisekeskuse meeskond tegutseb perearsti eestvedamisel. Seal töötavad perearstid ja -õed, keskused pakuvad füsioteraapiat, samuti koduõenduse ja ämmaemandate teenuseid. Muud spetsialistid lisanduvad vastavalt keskuse valikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles