Naabrilt ravimit soetada ei maksa

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alustas ravimiamet kampaaniat «Ära mängi oma tervisega – ravim osta ainult apteegist!». Sel moel juhib amet tähelepanu asjaolule, et vaid apteegist ostetud ravimi puhul saad olla veendunud, et tegemist on kvaliteetse tootega. Naabrilt, turult või suvaliselt veebilehelt soetatud ravimid võivad olla ohtlikud.

Ravimiameti peadirektori asetäitja Katrin Kiisk kinnitas, et Eesti apteekidest ostetud ravimid on enne müügile lubamist heaks kiidetud, nende säilitamine kontrollitud ja ohutuks kasutamiseks annab apteeker kaasa nõuanded.

Ta lisas, et võltsitud ravimeid ei ole Eesti apteekidest leitud. «Küll aga tasuks hoiduda neist ravimitest, mille päritolus kindel olla ei saa ning vältida ka tuttavatelt või sugulastelt saadud ravimite kasutamist – need ei pruugi sobida. Ravimi tarvitamise vajaduse määrab siiski arst.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles