Külateel käisid filmivõtted vihmas ja vinges kummivilinas

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmivõtetel on tihti ruumi päris vähe: samal ajal kui sinises Ladas võis olla ruumi küllaga, tekkis tehnikat täis autos probleeme äramahtumisega.
Filmivõtetel on tihti ruumi päris vähe: samal ajal kui sinises Ladas võis olla ruumi küllaga, tekkis tehnikat täis autos probleeme äramahtumisega. Foto: Ülla Tamm/Valgamaalane

Karula vallas Raavitsa küla lähistel võis mõne päeva eest kuulda vinget kummivilinat, kui võttegrupp seal uue Eesti tragikomöödia tarbeks kiiruskatset filmis. Kitsas tee oli tehnikat täis ja kaamerad aina surisesid.

Käimas olid filmi «Päevad, mis ajasid segadusse» võtted. Kuigi ilm oli vihmane, filmitegijatele see just sobis – üles võeti autode kihutamise stseen. «Tegelikult on ilm seni kaasa mänginud ja igal päeval olnud täpselt selline nagu vaja,» sõnas filmi produtsent Maie Roosmann-Lill võtteperioodi 13. päeval.

Roosmann-Lille sõnul on stseen autodega kindlasti ehe ja tüüpiline näide 1990. aastatest. Filmi tarbeks pani meeskond käima tolleaegsete autode otsingu üle Eesti. «Meil oli üleskutse sotsiaalmeedias ja see oli väga populaarne. Kui ise juhtusime sobilikke autosid nägema, panime kojamehe vahele lendlehti, kuid leidsime ka soovituste abil eri marki autosid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles