Puulased kolisid muuseumisse

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meistrid nägid oma töödega palju vaeva: mõne puhul oli kasutatud mesilasvaha ja tärpentini segu, et tagada kausi siidjas pind.
Meistrid nägid oma töödega palju vaeva: mõne puhul oli kasutatud mesilasvaha ja tärpentini segu, et tagada kausi siidjas pind. Foto: Liisi Ploom

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli rahvusliku puutöö eriala lõpetajad ehk puulased, nagu nad end ise nimetavad, panid Valga muuseumis oma töödest välja aegade hõngu kandva näituse.

Puulasi ühendab soov kasutada puitu just nii, nagu seda tegid meie esivanemad. Nende väljapaneku avamisele, mis kannabki pealkirja «Puulased», oli teisipäeva õhtul kogunenud hulk huvilisi. Värskete tööde kõrval pakkus muuseum silmailu oma kogudest välja pandud eksponaatidega.

Avamise au oli antud Joel Roosile, kellel endalgi mitut tööd väljas. «Näituse muudab eriliseks, et väljapanekut võib oma käega katsuda, kuigi muidugi mitte muuseumi enda eksponaate. Neil esemetel on juba nii palju käejälgi küljes, et enam ei tohiks juurde teha,» palus Roos museaalidega ettevaatlik olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles