Iga kord loodame, et järgmist otsingut ei tule

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuus otsis OPEROG otsingugrupp metsa kadunud Niinat, kaardiga on Aare Rüütel. Paradoksaalne on, et kui otsingule olid kaasatud ka Vao pagulased, siis samal ajal toimus Tallinnas pagulastevastane meeleavaldus.
Narva-Jõesuus otsis OPEROG otsingugrupp metsa kadunud Niinat, kaardiga on Aare Rüütel. Paradoksaalne on, et kui otsingule olid kaasatud ka Vao pagulased, siis samal ajal toimus Tallinnas pagulastevastane meeleavaldus. Foto: Erakogu

Kunagi ei saa päriselt ette näha inimese kadumist, kadunuks jäämise põhjused võivad olla ettearvamatud, vahel hämaradki. Teinekord hoiab halva ära lihtsalt hoolimine. Kui aga inimene kaob, tuleb appi SA Kadunud.

«Kurja võiduks on vaja ainult seda, et head inimesed ei tee mitte midagi.» See tsitaat inglise-iiri riigimehe ja filosoofi Edmund Burke`i sulest on SA Kadunud kodulehel justkui hoiatusena, samas üleskutsena hoolida, aidata ja märgata. Sest nemad aitavad.

Meie hulgas leidub siiski inimesi, kes ei olegi kuulnud sihtasutusest, mis tuleb hädas appi. Organisatsioon sai registreeritud 2009. aastal, kuigi kadunud inimeste otsimisega on tegeldud juba varem. «Eesmärk oli ametliku vormi andmine otsimistegevusele,» selgitas Aare Rüütel, kes koos Peeter Kaaretiga ettevõtte asutas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles