Artistid avavad ukse kilplaste maailma

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loitsu lavastaja Mart Koldits (vasakul) ja Tõrva linnapea Maido Ruusmann jälgisid eile suure vaatemängu ettevalmistustöid. Nende selja taga kerkib Loitsu lava.
Loitsu lavastaja Mart Koldits (vasakul) ja Tõrva linnapea Maido Ruusmann jälgisid eile suure vaatemängu ettevalmistustöid. Nende selja taga kerkib Loitsu lava. Foto: Arvo Meeks

Järjekorras kaheksanda Tõrva Loitsu ettevalmistused on täies hoos. Homme saabuvad esinejad ja lahti lähevad inimlikku rumalust välja naerva etenduse esimesed proovid.

Eile käisid linnapea Maido Ruusmanni ja suurvaatemängu pealavastaja Mart Kolditsa valvsa pilgu all lava ettevalmistustööd. Laupäeval rullub Tõrva Veskijärve ääres lahti järjekordne F. R. Kreutzwaldi tekstidele tuginev ning suurel hulgal head muusikat, võimsaid eriefekte, tuld ja vett sisaldav Tõrva Loits.

Tänavuse vaatemängu keskseks teemaks on korraldajad valinud kilplased ja inimliku rumaluse selle igipõlises muutumatuses. «Lolluse jäävus tundus meile kõigile lõbusa ja efektse teemana ning nii me lõpuks selle juurde jäimegi,» kõneles Loitsu keskse teema leidmisest lavastaja Mart Koldits. «Ja nii jõudsimegi kilplaste kui selle idee kesksete kandjate juurde.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles