Pühajärvel läks kirja üle 150 rikkumise

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet tuletab meelde, et kuumad ilmad meelitavad veekogude äärde tavapärasest rohkem inimesi, aga kõige toreda kõrval ei tohi ära unustada enda ja oma lähedaste ohutust.
Päästeamet tuletab meelde, et kuumad ilmad meelitavad veekogude äärde tavapärasest rohkem inimesi, aga kõige toreda kõrval ei tohi ära unustada enda ja oma lähedaste ohutust. Foto: Arvo Meeks

Juulis lahendas 16 Eesti rannas suvitajate turvalisust tagav G4S Rannavalve 2234 avaliku korra rikkumist, mida on üle tuhande võrra vähem kui möödunud aastal samal perioodil G4Si valvatavates randades. Kuna häid rannailmu on olnud väga vähe, on olukord randades olnud pigem rahulik.

Otepää vallas asuvas Pühajärve rannas panid rannavalvurid G4S Eesti kommunikatsioonispetsialisti Esme Kassaku andmetel juulis kirja 165 avaliku korra rikkumist. "Neist 96 korral on tuletatud rannalistele meelde, et klaastaara koht ei ole rannas, ning 49 korral on ka joobes isikuid korrale kutsutud. Lemmikloomaga on avalikku randa satutud 18 korral ja ka siis on loomaomanikele tuletatud meelde ranna reegleid."

Kassak tõdes, et mõnel korral kuu jooksul tuli Pühajärvel ka aerupaadi või vesirattaga sõitjaile meelde tuletada, kust kulgeb suplejatele mõeldud ala. "Aeg-ajalt, kui rannas külastajaid palju, on saadetud suplusala juurest ära ka kalamehi. Vähemalt korra on rannavalvur pidanud maha pikema vestluse vanema naisterahvaga, kes soovis poist kaugemale ujuda jutuga, et keegi ei saa keelata tal ujumist."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles