Otepääl tärisevad taas relvad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta näidislahing Linnamäe orus
2014. aasta näidislahing Linnamäe orus Foto: Monika Otrokova

Eesti Taasiseseisvumispäeva, 20. augustit, tähistatakse Otepääl perepäevaga, kus saab näha näidislahingut.

Ettevõtmine on kujunenud Otepääl juba traditsiooniks. Perepäev algab kell 12 Otepää kirikus taasiseseisvumispäeva klassikalise muusika kontserdiga. Seejärel saab Otepää kiriku juures vaadata relvanäitust ning näidislahingut. Oma tegevust tutvustab Eesti Õdede Liit ja erinevad jõustruktuurid, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Otepää naiskodukaitse esinaine Mari Mõttus sõnas, et sellel aastal tutvustavad oma tegevust politsei, päästeamet, kiirabi, kaitseressursside amet. Näha saab ka Kuperjanovi jalaväepataljoni tehnikat, väljas on Kaitseliidu Tartu malev BTR soomukiga.

Õdede Liit õpetab tegutsemist äkksurma korral. Samuti antakse nõu, kuidas toimida kõige paremal viisil kodus juhtuvate traumadega: haavad, põletushaavad, kukkumised. Saab ka ülevaate esmaabivahenditest, mis peaksid olemas olema igas majapidamises. SA Tartu Kiirabi tutvustab elanikkonnale täisvarustusega operatiivvalmiduses olevat kiirabiautot.

Politsei tutvustab igapäevaselt töös kasutatavat tehnikat ja varustust. Iga huviline saab vastuse küsimustele, mis tunne on kanda kuulivesti, mille poolest erineb abipolitseinik politseinikust ja kuidas saada abipolitseinikuks.

Otepää Naiskodukaitse pakub perepäeval osalejatele sõdurisuppi.

«Näidislahingus demonstreeritakse varitsusse sattumise korral tegutsemist ja eemaldumist. Näidislahingus osaleb jalaväe BTR soomuk ja Valgamaa ning Tartu kaitseliitlased,» selgitas Mari Mõttus.

Ettevõtmise korraldajad ja kaasaaitajad on Kaitseliit, naiskodukaitse, politsei, päästeamet, Otepää vallavalitsus, Otepää kultuurikeskus, EELK Otepää Maarja kogudus, Eesti Õdede Liit, kaitseressursside amet, Kuperjanovi jalaväepataljon. Päeva juhib EELK Otepää Maarja koguduse õpetaja Marko Tiirmaa, selle avab Otepää vallavanem Kalev Laul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles