Looduskaitse selts tunnustas Leigo loojat

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leigo talu peremees Tõnu Tamm on isepäise maastikukunstnikuna saanud oma loometegevuse eest tunda nii piitsa kui präänikut.
Leigo talu peremees Tõnu Tamm on isepäise maastikukunstnikuna saanud oma loometegevuse eest tunda nii piitsa kui präänikut. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti looduskaitse selts valis oma sajandaks auliikmeks Leigo järvemaastike ja Järvemuusika kontsertide looja Tõnu Tamme. Ühiskondlikust elust mõnevõrra eemale tõmbunud Leigo peremehele tuli tunnustus mõneti üllatusena.

«Tänuavaldus ja tunnustus on kauaaegse ja oskusliku töö eest Leigo järvemaastike kujundajana ning järvekontsertide ja tuleetenduste loojana,» põhjendas looduskaitse seltsi esimees Jaan Riis otsust.

«Selle valiku juures oli mitu määravat tegurit. Nii see, et seltsi selleaastane kokkutuleku koht oli Elvas ning selle käigus toimus ka Leigol Järvemuusika lisakontsert, kui ka asjaolu, et selle aasta looduskaitsekuu oli pühendatud Eesti maastikele ja nende väärtustamisele.» Riisi sõnul on looduskaitse seltsile alati, eriti algusaegadel olnud maastikuhoolduse teema oluline ja hingelähedane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles