Pildid: raps muutis suvise tee libedaks

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohati mitmete sentimeetrite paksune kollakas-must rapsikiht tegi asfalttee talviselt libedaks.
Kohati mitmete sentimeetrite paksune kollakas-must rapsikiht tegi asfalttee talviselt libedaks. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Täna, 17. augusti õhtul võis nii Helme alevikus kui Helme kiriku varemete lähistel maanteel näha kollakas-musta rapsisillutist. Tõenäoliselt veokikastist mahapudenenud ja kohati mitme sentimeetri paksusena teepinda kattev rapsiseeme tegi teelõigud ohtlikult libedaks. 

Kui vähemalt Helmet läbival Valga-Uulu maanteel oli rapsiseeme enamuses teepeenrale kokku kogutud, siis Helme-Kirikuküla-Holdre maantee oli õlise ja ülimalt libeda viljaga kümnete meetrite ulatuses kaetud. Teelõigul oli lubatud sõidukiirus piiratud 30 kilomeetrile tunnis.

Ühe autojuhi sõnul põhjustas raps enne ohust teada andvate liiklusmärkide ilmumist ülimalt ohtlike liiklusolukordi Helmes. "Alguses imestasin, et kas tõesti on jää juba teedel," ütles Helmest töölt koju Tõrva sõitnud autojuht, kelle sõnul päästsid ta ootamatult teelt välja libisemisest vaid hea auto ja kiired refleksid.

Ka Valgamaalase sündmuskohal viibimise ajal võis näha kuidas sõidukiirust vähendamata jätnud sõidukid teel "ujusid" ning äkilisi pidurdusi sunnitud tegema olid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles