Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Liidu juht kutsub üles eelistama kodumaist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Jaan Rapp
Copy
Sirje Potisepp
Sirje Potisepp Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Taasiseseisvumispäeva eel kutsuvad toidutootjad kõiki tarbijaid üles katma pidulauda Eesti toiduga, et seeläbi toetada kohaliku toidusektori elujõulisust.

Viimaste nädalatega kiirelt levinud seakatk ning idanaabri kaubanduspiirangud on toidusektori pannud kõige keerulisemasse olukorda viimase aastakümne jooksul, ent tarbijate teadlikkus ja kasvav lojaalsus kodumaise toidu vastu on aidanud sektoril püsima jääda.

Uuringute järgi on eestlaste usaldus oma toiduainete vastu kasvanud 87 protsendini. «Ükski külmutatud tooraine kaugest riigist ei suuda asendada värsket kohalikku toorainet ja meie oma toiduspetsialistide südamega tehtud tööd,» ütles toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

Seetõttu kutsub ta kõiki eestimaalasi üles valima oma pidulauda nii palju head eestimaist toitu kui võimalik. «See, et meil on oma toit ja elav toidukultuur, on ainult tänu siinsele tarbijale, kes austab ja armastab Eesti toitu – see väärib hoidmist ja tähistamist.»

Eesti toit on paljudes riikides tuntud oma kõrge kvaliteedi, hea maitse ning puhtast keskkonnast pärit tooraine kasutamise järgi. Eesti väiksus on siinkohal väga suur eelis: tooraine on kohalik, jõudes tootjateni ilma eritöötluseta värske ja naturaalsena.

Eesti toidutööstuse sektoris tegutseb üle 500 ettevõtte ning neis töötab kokku üle kümne tuhande oma ala professionaali.

«Iga suure tehase taga on ju tegelikult meie oma inimesed, kelle käe all valmib toit samasuguse pühendumusega kui koduköögis,» ütles Potisepp. Seega mõjutavad Potisepa sõnul tarbija poes tehtud ostuotsused mitte üksnes ettevõtjaid, vaid ka neid kümneid tuhandeid töötajaid, kes selles sektoris iga päev töötavad.

Märksõnad

Tagasi üles