Valgamaa naised on Eesti suurimad helistajad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia mobiiltelefon. Foto on illustratiivne
Nokia mobiiltelefon. Foto on illustratiivne Foto: Elmo Riig / Sakala

Tele2 statistika kohaselt helistavad Valgamaa naised kuus mobiiltelefoniga keskmiselt 270 minutit, mis on Eesti maakondade võrdluses kõrgeim tulemus.

Firma tootedirektori Katrin Aroni sõnul näitab statistika, et õrnem sugu on üldiselt jutukam ja näiteks Valgamaa naised rääkisid juulis mobiiliga kohalikest meestest keskmiselt 50 minutit kauem.

Aroni kinnitusel on valgamaalased olnud pidevalt aktiivsed mobiilikasutajad ja tarbimine on aastatega kasvanud. «Kaks aastat tagasi helistasid valgamaalased näiteks kuus keskmiselt 142 minutit, mis on tänasega võrreldes üle pooleteise tunni vähem,» ütles Aron ja lisas, et helistamine on muutunud järjest soodsamaks ning telefonikasutusest saanud igapäevase elu osa.

Tele2 2015. aasta juuli kliendistatistika kohaselt kasutasid Valgamaa elanikud ühes kuus keskmiselt 1,9 gigabaiti mobiilset internetti.

Statistika kohaselt teevad Eestis nii mehed kui naised kuus keskmiselt 92 kõnet, kuid naised räägivad pikemalt. Keskmiselt helistavad naised kuus välja 258 ning mehed 214 minutit. Naised saadavad kuus keskmiselt 28 ning mehed 26 SMS-sõnumit. Eesti mehed kasutavad kuus keskmiselt mobiiliga 2,3 ning naised 2,2 gigabaiti mobiilset internetti.

Tele2 ehitas 2014. aastal Valgamaale üheksa uut 3G ja 4G tugijaama ning lisab tänavu veel 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles