Valga muuseum kutsub rahvarõivad tuulutama

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsurühm Sõsarad.
Rahvatantsurühm Sõsarad. Foto: Arvo Meeks

Laupäeval on põhjust rahvarõivad kapist välja võtta, selga panna ning minna kaunite seelikute ja kuuehõlmade lehvides Valga Säde parki, kus leiab esimest korda aset rahvariiete tuulutamise päev.

Valga muuseumi pedagoogi Kersti Salujõe sõnul tuli idee direktor Andres Rattasepalt. «Tema sai tõuke omakorda Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidult, kelle sündmus «Barokk ja õied» toimub päev hiljem Kadrioru pargis. Tundsime, et lisaks kevadisele muuseumiööle võiks ka aasta teises pooles igapäevatöö kõrval midagi veidi suuremat aset leida,» rääkis Salujõe.

«Tahame populariseerida rahvariiete kandmist ja rahvakultuuriga tegelemist ning pakkuda selles vallas võimalust teadmisi avardada. Enamasti on võimalik rahvarõivaid selga panna ainult tantsu- ja laulupidudel, kuid tegelikult võiks neid kanda tihedamini,» selgitas Andres Rattasepp. «Soovime, et nende kandmine muutuks populaarsemaks ning tavapärasemaks mitmesugustel tähtpäevadel, nagu see ehk kunagi 1990. aastate alguses oli.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles