Kuritegude arv näitab jätkuvalt suurt langust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeeriumi analüüsitalituse juhataja Jako Salla selgitusel on kuritegude hulka mõjutanud karistusseadusrtiku revisjon.
Justiitsministeeriumi analüüsitalituse juhataja Jako Salla selgitusel on kuritegude hulka mõjutanud karistusseadusrtiku revisjon. Foto: Erakogu

Kuritegude arv näitab tänavu jätkuvalt suurt langust, mis osaliselt on siiski seotud karistusseadustiku muutmisega alates jaanuarist. Aasta algusest juulini registreerisid uurimisasutused kokku 18 886 kuritegu, mida on koguni 3636 võrra mullusest vähem. See teeb langusprotsendiks 16.

Registreeritud kuritegude arv on tänavu märgatavalt vähenenud ka Valgamaal. Kui mullu registreeriti maakonnas seitsme kuu jooksul 411 kuritegu, siis tänavu 80 võrra vähem ehk 331. See teeb langusprotsendiks 19.

Samas on näiteks varguste ja kelmuste osas on langusprotsent üle-eestiliselt veelgi suurem, vastavalt 30 ja 35 protsenti. Nii oli varguseid tänavu seitsme esimese kuuga kirja läinud 6690 ja kelmuseid 832 ehk mullusest vastavalt 2888 ja 444 võrra vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles