Kiusamisvastane võitlus annab tulemusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitse Liidu juhi Martin Medari sõnul aitab kiusamise vastu võidelda ühtne meelsus.
Lastekaitse Liidu juhi Martin Medari sõnul aitab kiusamise vastu võidelda ühtne meelsus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kiusamise ennetamise võti seisneb nii kooli ja kodu sisukas koostöös kui juhtkonna ja kolleegide toetuses, selgub Lastekaitse Liidu projekti «Kiusamisest vaba lasteaed ja kool» efektiivsusuuringute tulemustest. Uuringusse on kaasatud nii õpetajad, lapsed kui lastevanemad.

Kui esialgu arvas ligi pool uuringus osalenud õpetajatest, et vanemate kaasamine «Kiusamisest vabaks!» metoodikasse võib osutuda keeruliseks, siis pärast poolt aastat metoodika kasutamist sai 2/3 õpetajatest kinnitust, et vanemate initsiatiiv metoodika tegevustes kaasa lüüa on kõrgem kui algselt arvatud.

Lisaks tuleb uuringufirma Psience tulemusuuringute projektijuhi Eva-Maria Kangro sõnul selgesti välja, et kiusamise ennetamine on tõhusam, kui lasteaia või kooli juhtkond märkab ja toetab laste ning õpetajate püüdlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles