Haridusest kui võimalusest räägivad nii endine peaminister kui koolirahvas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsi peaesineja on endine Euroopa Komisjoni asepresidentja Eesti ekspeaminister Siim Kallas
Konverentsi peaesineja on endine Euroopa Komisjoni asepresidentja Eesti ekspeaminister Siim Kallas Foto: Erakogu

Täna, 26. augustil kogunevad juba viiendat korda Valga hariduskonverentsile «Haridus kui võimalus» ligi nelisada hariduselust huvitunut, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Konverentsi avakõne peab linnapea Kalev Härk. Tänavuse konverentsi peaesineja on ajalehelt Postimees aasta eurooplase tiitli saanud endine Euroopa Komisjoni asepresident ja endine Eesti peaminister Siim Kallas. Ta räägib mitmel ühiskonnas aktuaalsel teemal, mis tihedalt seotud hariduse ja haritusega.

«Konverentsile tullakse ka väljastpoolt Valgamaad», ütles konverentsi korraldaja Valga linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants ning lisas, et aastate jooksul on konverents saanud kindla kuulajaskonna. Huvilised tulevad kuulama lektoreid, kes on Eestis arvamusliidrid ning kelle etteasted on inspireerivad ja pakuvad pikaks ajaks mõtlemist ja arutlemisainet.

Uudiseid 2015/2016. õppeaasta kohta toob kuulajateni haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja Pille Liblik. Kool peab olema huvitav ja õpilast motiveeriv – nendel teemadel arutlevad Pille Liblik, teatri Vanemuine noorsootöö juht ja endine õpetaja Mall Türk, õpetajana nii Eestis kui Inglismaal töötanud Mari-Kätrin Kinks ja Valga gümnaasiumi arendusjuht Pille Olesk.

Maailm meie ümber on pidevas muutumises. Haridusele heidab pilgu läbi innovatsiooni prisma Estonian Investment Corporation juhatuse esimees Ott Pärna.

Innovatsioon koolis saab toimuda, kui koolijuht on ise uuendusmeelne, kogukonna eestvedaja ja väärtuste ning visiooni looja – kõige selle praktilisest küljest annab kuulajaskonnale ülevaate karismaatiline Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur.

Oma parimad soovid edastab haridusrahvale uue algava õppeaasta puhul Valga maavanem Margus Lepik ning loodab, et konverentsi korraldamise traditsioon jätkub ka edaspidi.

Valga linn tunnetab oma rolli maakonnakeskusena ja on võtnud enda kanda hariduskonverentsi korraldamise vahetult enne uut kooliaastat ning seda ettevõtmist toetavad Valgamaa Omavalitsuste Liidu kaudu kõik Valgamaa omavalitsused.

Konverentsi juhib Märt Treier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles