Birgit Varjun esines Afganistanis kaitseväelastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Varjun.
Birgit Varjun. Foto: Arvo Jõesalu

Laupäeva pärastlõunal esines Birgit Varjun Helmandi provintsis patrullbaasis Wahid teenivatele Estcoy-10 kaitseväelastele.
 

“Kui ma eelnevalt teadsin siinsest elust vaid kaudselt, siis tänasel hetkel näha, millistes tingimustes meie poisid tegelikult teenivad, oli minu jaoks suhteliselt šokeeriv. Uskumatu on minu jaoks ka see, kui positiivsed nad ise selle kõige juures on,” rääkis Varjun. “Sellise pinge ja stressiga ei saa mitte igaüks hakkama. Et sellest aru saada, peab ise kohapeal käima."

Varjun esitas nii eesti- kui ka ingliskeelseid lugusid. Teda saatis klahvpillidel Rene Puura ja saksofonil Indrek Varend. “See on kõige lahedam lava, kus me kunagi esinenud oleme,” ütles savist kõrgendiku kohta Puura.

Eesti kontingendi ülem Afganistanis kolonelleitnant Riho Ühtegi sõnas, et Birgit Varjuni külaskäik ja esinemine oli toredaks vahelduseks igapäevarutiinile. “Meie missioon hakkab lõppema ning mis seal salata, võitlejad on sellest ka omajagu juba väsinud. Seepärast oleme Birgitile tänulikud, et ta oma lauludega siia kodust värskust tõi,” lisas ta.

Lisaks kontserdile patrullbaasis Wahid esineb Varjun ka Camp Bastionis teenivatele Eesti kaitseväelastele ja nende külalistele.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast ja staabiohvitseridest.

Alates mai keskpaigast teenib Helmandi provintsis patrullbaasis Wahid jalaväekompanii Estcoy-10, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles