Selgus Taagepera selle aasta moosimeister

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba kümnendat korda viidii Taagepera külaseltsi eestvõttel läbi  moosipäev. Tegus külapäev algas laupäeva õhtupoolikul Taagepera külamaja juures .

Küla perenaiste küpsetatud  pannkooke lasti  hea maitsta degusteerimisele toodud erinevate moosidega.Joogiks pakutii koduõlut, morssi ja kohvi.Degusteerimiseks olid kohalikud moosimeistrid toonud kohale 16 moosi. Rahva arvmuste alusel selgitatigi välja Taagepera selle aasta parimad moosimeistrid.Esikoha võitnud moosi valmistas  Niina Nõgene, teise koha pälvis Eda Kallase ja kolmanda Helle Vijari valmistatud moos.Eripreemia vääriliseks valis rahvas Klaire Vaheri moosi.Ka pillimehed maitsesid Taagepera perenaiste moose ning valisid oma lemmikuks Helle Vijari tehtud moosi.

Lapsed said aega veeta purkide kaunistamise töötoas.Huvilistele oli avatud ka moosi keetmise töötuba.Kel huvi, sai uudistada ja kaasa osta ka kohaliku käsitöökoja meistrite valmistatud keraamikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles