Maitsvad konkursid ootavad osalema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta Mihklilaadal tõi koduleiva ja -saia konkursile oma küpsetised 11 kohalikku leiva- ja saiameistrit. Rahvale maitsmiseks ja hindamiseks pandi Valga kultuurikeskuses välja kolm saia- ja 20 leivasorti.
Eelmise aasta Mihklilaadal tõi koduleiva ja -saia konkursile oma küpsetised 11 kohalikku leiva- ja saiameistrit. Rahvale maitsmiseks ja hindamiseks pandi Valga kultuurikeskuses välja kolm saia- ja 20 leivasorti. Foto: Arvo Meeks

Juba kuu aja pärast on Valga kesklinn laadaliste päralt – taas leiab aset Mihklilaat. Hulk aastaid on just siis segakoori Rõõm eestvedamisel läbi viidud ka kodusaia, -leiva ja -veini konkurss. Nii ka tänavu.

Mihklilaat on aasta-aastalt rahvarohkem ja laadaliste huvi ka konkursi vastu kasvanud. «Suurenenud on  osalejate arv ja loodame, et ka need veinimeistrid ning leiva- ja saiaküpsetajad, kes siiani pole osalenud, toovad sel korral valmistatu teistele hindamiseks välja. Eestlaste leidlikkusel pole ju piire, pahatihti jääb aga puudu julgusest,» innustas Rõõmu juht Sirje Päss meistreid.

Veinimeistrid, kes konkursil otsustavad osaleda, peavad tooma päev enne laata kultuurikeskuse valvelauda kaks pudelit veini, millele tuleb lisada nimi ja kontakttelefon. Sel aastal hindab asjatundjatest koosnev žürii veine kolmes kategoorias: kuivad, dessertveinid ja mittetraditsioonilisest toorainest valmistatud. Lisaks antakse välja publiku preemia nii parima veini kui pudelikujunduse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles