Piima hind toob murekortsud laubale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanimäe talu perenaine Ene Kristmann on läbi-lõhki maainimene, kes valutab südant piimatootjate pärast.
Jaanimäe talu perenaine Ene Kristmann on läbi-lõhki maainimene, kes valutab südant piimatootjate pärast. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigatsi kandi Jaanimäe talu perenaine Ene Kristmann on tõsiselt mures piima pea olematu kokkuostuhinna pärast.

«Oleme abikaasaga talu pidanud juba 26 aastat: raskeid aegu on olnud ka varem, kuid nii keerulist olukorda kui hetkel, pole olnud. Piima liitri eest makstakse praegu 16,5 senti. Aasta algusest peale on tootmine kahjumis – elame säästudest. Loomad tahavad ju iga päev süüa. Et areneda, on vaja ka investeerida,» sõnas murelik taluperenaine.

Talus on 40 lüpsilehma, lisaks noorkari. Maad on talul renditud maaga 120 hektarit, millest kuni 60 hektarit teravilja ja rapsi all. «Kasvatame nisu, otra ja suvirapsi. Viljasaak on tänavu päris hea olnud, jäime rahule. Suurem osa teraviljatoodangust läheb loomasöödaks, kuid jätkub ka müügiks. Oleme loomadele talveks ka silo ära varunud,» rääkis perenaine tegemistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles