Sotsiaalmeedias levitatud rünnakuteated leidsid kinnitust

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seekord pääses proua vahejuhtumist raudteesillal õnnelikult. Sellegi poolest peaksid inimesed hämaras liikudes olema ettevaatlikud ja jälgima oma ümbrust.
Seekord pääses proua vahejuhtumist raudteesillal õnnelikult. Sellegi poolest peaksid inimesed hämaras liikudes olema ettevaatlikud ja jälgima oma ümbrust. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeva õhtu ei möödunud Valgas just kõige turvalisemalt. Sel õhtupoolikul levis sotsiaalmeedias teade kahest rünnakust – mõlema asetleidmist kinnitas ka politsei.

Esimene juhtum leidis aset vastavalt sotsiaalmeedias levitatud andmetele Valga spordihalli juures ning seisnes selles, et kella 16 paiku ründas kolm vene keelt kõnelevat possi Valga põhikooli õpilast, kes oli just trennist koju hakanud minema. Väidetavalt rünnati poissi selja tagant ning löödi ka rusikaga näkku.

Juhtumist spordihalli juures neljapäeva hommikul politseid veel teavitatud ei olnud. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul võttis politsei ise ühendust sotsiaalmeediasse postituse teinud naisega ning tema kaudu ka kannatanu ja tema vanematega.

Ründajad teada

«Vesteldes selgus, et kannatanule lähenes kolmeliikmeline seltskond, kellest üks teda (kannatanut – toim.) lõi,» kinnitas Gonjak rünnakut. «Politseile on teada kõik kolm poissi ning edasi tegeleb juhtumiga noorsoopolitsei,» lisas Maria Gonjak.

«Politsei tuletab inimestele ikka ja jälle meelde, et taolistel puhkudel peaks esimese sammuna sotsiaalmeediasse postitamise asemel ennekõike politsei poole pöörduma, et koos edasi tegutseda,» sõnas Gonjak. «Tasub meeles pidada, et kui tegu on tõese infoga, võib sotsiaalmeedias levitatud info uurimist segada. Samuti ei saa lootma jääda sellele, et sotsiaalmeedias levitatav hoiatusteade pahategija tegevuse lõpetaks.»

Samas peaksid inimesed olema ettevaatlikud, kui levitavad leitud infot. «Kõige suurem oht on, et liikvele läheb kontrollimata info, enne kui politsei jõuab asja uurima hakata. Äärmiselt oluline on, et info võimalikust süüteost viivitamatult politseini jõuaks. Küll aga mõistame, et sotsiaalmeedias tegutseda on lihtne, kiire ja mugav. Inimesed tahavad aidata ja kogukonna pärast muret tundmine on igati tervitatav,» sõnas Gonjak.

Ema nuttis ja karjus

Teine juhtum leidis aset aga Valga raudteejaama sillal. «Teise juhtumi puhul sai politsei tõepoolest eile (kolmapäeval – toim.) õhtul kella 18 paiku teate, et Valga vaksali silla lähedal lähenes võõras mees 56aastasele naisele ning võttis ta haardesse. Politsei jõudis sündmuskohale koheselt, kuid kirjeldusele vastavat meest ümbruskonnast ei leitud. Täna (neljapäeval – toim.) vestles politsei naisega veel täiendavalt ning tegeleb asjaolude ning info kontrollimisega,» kinnitas Gonjak intsidenti.

Kannatanu tütar kirjeldas Valgamaalasele seal juhtunut. «Olin juba töö lõpetanud ja hakkasin koju minema, kui äkki helises telefon. Vaatasin, et see oli ema; võtsin vastu ja kuulsin, et ema nuttis ja karjus,» sõnas naine. Kannatanu sõnas oma tütrele: «Olen sillal, siin on maniakk!»

Seepeale hakkas tütar bussijaama poole jooksma, samal ajal üritades emale helistada. Lõpuks sai ta ema telefonitsi kätte. «Ta võttis vastu ja karjus, et maniakk seisab silla keskel ja võttis püksid maha. Ütlesin talle, et jookse tagasi, kuid tema ütles, et ei saa ja viskas toru hargile.» Seejärel teavitas tütar politseid juhtunust.

Joostes ja samal ajal telefoni vahendusel dispetšeriga ühenduses olnud naine jõudis sillani 3–5 minuti jooksul. «Läksin kiiresti sillast üle ja vaatasin, et seal pole kedagi. Hakkasin vaatama silla alla, kuna mul olid peas juba sellised mõtted, et maniakk võis ema visata (silla – toim.) alla.»

Silla all naine aga midagi ei näinud ning peale seda kuulis oma ema karjumist silla lõpus. Tema juurde jõudes leidis naine ema olevat sellises šokiseisundis, et tal oli raskusi tütrele juhtunu kirjeldamisega.

Naise rahunedes selgusid üksikasjad. Väidetavalt oli naine hakanud koju minema, kui märkas, et poole silla peal seisab umbes 170–175 cm pikkune meesterahvas, kapuuts peas, seljas tume vihmakeep, mille all spordiriided. Tema vanus võis olla 35–40.

Politseiga ähvardamine ilmselt mõjus

Kannatanu oli aga suutnud karjuda, et kutsub politsei, mille peale pani mees püksid tagasi jalga ja asus kiirel sammul bussijaama poole liikuma. Samas oli naine kinnitanud oma tütrele, et talle tundus meesterahvas tuttav.

Tütre sõnul jõudis peale seda kohale ka politsei, kes asus juhtut uurima. «Üks politseinik läks üle silla, aga teine sõitis bussijaama. Mina saatsin ema koju,» kirjeldas naine vahejuhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles