Iiri kaunitar jõuab Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen etendusest
Stseen etendusest Foto: Gabriela Liivamägi

Rakvere Teatri lavastust «Leenane`i kaunitar» on suure menuga mängitud juba neli aastat ning 23. septembril kell 19 jõuab see Otepää rahva ette. Draamas mängivad Ines Aru, Ülle Lichtfeldt, Velvo Väli ja Mait Joorits.

Martin McDonagh`näidend viib vaatajad väiksesse mägikülla, kus elavad vanatüdruk Maureen ja tema vana ema Mag. Maureeni elu keerleb töölkäimise ja seniilsust teeskleva ema eest hoolitsemise ümber. Kui ühtäkki ilmub silmapiirile Maureenile armuõnne pakkuv Pato Dooley, paneb see ema ja tütre keerulised suhted proovile.

Lavastaja Üllar Saaremäe sõnul on «Leenane`i kaunitar» üks võimsamaid tänapäeval kirjutatud näidendeid. «Kui enamasti tõlgendatakse seda teksti kui ema ja tütre teineteise vihkamise lugu, siis mina lähtusin sellest, et need inimesed hoolivad teineteisest. Manipulatsioon, mis lähedaste vahel toimub, on tegelikult palju karmim kui olukord, kus üksteisele vaadatakse otsa vihkava pilguga ja algusest peale on selge, kuidas see asi lõpeb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles