Maraton toob Otepääle tuhanded jalgratturid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15. Otepää rattamaraton
15. Otepää rattamaraton Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Napilt 2000 elanikuga Otepää linn peab 20. septembri hommikul võõrustama inimmassi, mis ületab elanike arvu pea kolmekordselt, kuna 18. Tartu rattamaratoni starti asub ligi 6000 ratturit, andis teada klubi Tartu Maraton.

Sellega seoses tuleb linnas ka ette mitmeid olulisi liikluspiiranguid. Suurte inimhulkade liikumise tõttu võib olla raskendatud Otepäält läbisõit ajavahemikul kella kaheksast poole üheteistkümneni.

Seoses rattamaratoni stardi ja ratturite teeületusega on läbisõidud suletud järgmislet: kell 10.00–10.20 ja kell 13.00–13.20 Otepää-Valga maantee Väikese Munamäe all, kell 10.15–11.15 Sihva-Sangaste maamtee Matul, kell 13.00–13.40 Otepää-Pühajärve-Kääriku tee Otepääl Aedlinna juures.

Samuti on liikluseks suletud kõik maratoniraja alla jäävad teed, kuni kõik ratturid need läbinud on. Raja alla jäävad teed on suletud 20. septembril kella 10.00-18.30, kuid teid hakatakse liikluseks avama esimesel võimalusel pärast seda, kui kõik ratturid on konkreetse raja punkti läbinud.

Sel pühapäeval, 13. septembril toimub maratoni rajal tasuta ühistreening, kuhu on samuti oodata ligi 500 ratturit. Sõitma on oodatud nii need, kes tahavad rajaga enne suurt võistlust tutvust teha, kui need, kes tahavad lihtsalt koos suurema seltskonnaga harjutada.

Valikus on täpselt samad distantsid, mis nädal hiljem: 89km ja 40km. Rajal on ka üks teeninduspunkt Palul.

Maratonile on end tänase seisuga kirja pannud ligi 5000 ratturit. Registreerimine on avatud 19. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles