Lammutustööd Valgas: kaks koledat ja ohtlikku maja kaob linnapildist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas Pikal tänaval aastaid tühjalt seisnud ja linnapilti risustanud viiekorruselise maja lammutustöid alustati esmaspäeval, eilseks oli nendega jõutud päris kaugele. Töid on lepingu järgi OÜ Terasteenusel aega teha 20. oktoobrini.
Valgas Pikal tänaval aastaid tühjalt seisnud ja linnapilti risustanud viiekorruselise maja lammutustöid alustati esmaspäeval, eilseks oli nendega jõutud päris kaugele. Töid on lepingu järgi OÜ Terasteenusel aega teha 20. oktoobrini. Foto: Arvo Meeks

Valgas Pikal tänaval käivad viiekorruselise endise raudteelaste ühiselamu lammutustööd. Peatselt ootab sama saatus hoonet, mis aastaid Lätist Eestisse saabujaid šokeerivalt on tervitanud.

Pika tänava kolemaja on linlastele aastaid pinnuks silmas olnud. Tänavu aprillis sai linnavalitsus võimaluse seada Pikk 21a kinnistule linna kasuks 15aastane hoonestusõigus, mis andis võimaluse pikalt tühjana seisnud varisemisohtlikku hoonet lammutama asuda.

«Tegime projektitaotluse, viisime läbi riigihanke ja nüüd läks see töösse. Pidime lammutamisega juba suvel alustama, kuid politsei, päästeamet ning Kaitseliit soovisid teha seal õppusi. Tulime neile vastu ja lasime seal toimetada. Nüüd läks see kole maja aga lammutamisele,» selgitas Valga linnavalitsuse linnamajandusameti juhataja Urmas Möldre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles