Teatejooks pälvis kõrge tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks Valga linnapargis.
Heategevuslik teatejooks Valga linnapargis. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Kolmapäeval kuulutati Brüsselis Euroopa spordinädala osana üleeuroopalise spordiauhinna #BeActive Grassroots Project Award 2015 võitjaks laste heategevuslik Teatejooks, mis kümne aastaga kasvanud Eesti suurimaks laste- ja noortespordiürituseks. Kolmest välja antud auhinnast pälvis Teatejooks teise koha, andsid teada ettevõtmise korraldajad.

Pidulikul tseremoonial andsid auhinnad parimateks valitud projektidele üle Euroopa Komisjoni volinik Tibor Navracsics ja Euroopa spordinädala saadik Tapio Korjus. Teatejooksu üks eestvedajaid Erik Pallase avaldas tänu kõigile noortele, õpetajatele, annetajatele ja üle Eesti asuvatele kohalikele korraldajatele, kes ürituse kümne toimumisaasta jooksul oma panuse andnud.

«Teatejooksu eesmärk on olnud õpetada noori võimalikult varakult märkama teisi enda ümber ning näidata, et aitamine ja hoolimine ei ole sugugi raske. On vaja vaid head tahet ja maailm me ümber muutub paremaks,» lausus Pallase, kes avaldas südamest tänu kõigile, kes võtnud Teatejooksu oma iga-aastaseks hingeasjaks ning tulevad jooksuga head tegema.

Samuti tänas ta kõiki annetajaid, kes pole pidanud paljuks võtta toetuskõne aastaringselt avatud numbril 900 7777, et annetada sellega liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuseks 7 eurot

Teatejooks on Eesti suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Jooksu idee on anda noortele võimalus tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, samal ajal saavad nad osalemisega anda oma panuse nende laste raviks, kes liikumisvõime kaotanud. See on hea võimalus õpetada noortele heategevuse tähtsust. Lapsed juhivad oma pealehakkamise ja jooksuga täiskasvanute tähelepanu annetamisvõimalustele.

Teatejooksuga kogutud annetused lähevad liikumisvõime kaotanud laste ravi heaks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses.

Kümne aasta jooksul on Teatejooksust osa võtnud kokku umbes 82 tuhat last vanuses 10–16 kõikjalt üle Eesti. Valgamaal leiab jooks aset Valgas ja Otepääl. Teatejooksuga on kogutud üle 40 000 euro annetusi.

Teatejooksu korraldab spordivõistluste korraldamise ja sportlaste esindamisega tegelev MTÜ Tallinnmeeting.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles