Päris oma kodu annab raske õnnetuse üle elanud naisele jõu edasi võidelda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rowena sai saate Kodutunne abiga uue kodu
Rowena sai saate Kodutunne abiga uue kodu Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäevane «Kodutunde» saade vahendas vaatajatele Helme vallas elava Rowena  loo. Traagikat leevendab aga see, et saatetiimi, MTÜ Usun Headusse ja Helme valla ühiste pingutuste tulemusena on naisel ja tema emal üle hulga aja päris oma kodu. See annab jõudu edasi elada.

Rowena ja tema ema võtsid meid kolmapäeva lõuna paiku vastu Helme vallas Linnakülas asuvas neljatoalises, esialgsega võrreldes tundmatuseni muutunud korteris. Koha, mis algselt oli vaid neli tühja seina, oli «Kodutunde» saatetiim viie päevaga muutnud kui võluväel ilusaks avaraks rahulike heledate pastelsete seintega mugavaks korteriks. Elutoale lisab kodusust avatud köök. Ja vannitoas on vann – täpselt, nagu Rowena soovis.

Ema Marika Kleimann, kes ametlikult on ka tütre hooldaja, ütles, et neil on kindel plaan jalule saada. Sellepärast ei lastud ehitada kaldteed ega kohandada korterit ratastooliga liikumiseks. Liikumise kergendamiseks paigaldati trepikotta lisakäsipuud. Jalgade peal oli Rowena õigupoolest juba ennegi. Praegu kõnnib ta väikese abiga ja jalad ning selg on juba tugevad tänu visale tööle taastusravikeskuses ja ema ning õe Marie tagantsundimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles