Puka volikogu otsused lähevad kontrollimisele

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viis Puka vallavolikogu liiget leiab, et volikogu augustiistungil on toime pandud rikkumine ja seetõttu pöördusid nad maavanema poole. Volikogu esimehe arvates on tegu pseudoprobleemiga.

Puka rahvamajas 27. augustil peetud volikogu istungil oli päevakorras kolm punkti: valla ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni 2015–2027 kava kinnitamine, lisaeelarve kinnitamine ja vallavanemale isikliku sõiduauto ametikäikudeks kasutamise kulude hüvitamine. Pealtnäha järjekordne tegus päev volikogus, kus rahva valitud inimesed otsustavad ja vallavalitsus otsuse täide viib.

Istungi protokollist võib aga lugeda, et istungi alguses juhtis volikogu liige Aleksander Sven Esse tähelepanu puudustele selle ettevalmistamisel ning palus päevakord kinnitamata jätta. Nimelt ei olnud tema sõnul järgitud kohaliku omavalitsuse korralduse seadust, mille kohaselt peaksid kõik istungi päevakorras olevate otsuste materjalid olema volikogu liikmetele kättesaadavad vähemalt neli päeva enne istungi toimumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles