Tõrvas vahetati õunad siidri vastu

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetuse käigus koguti seitsmest linnast kokku ligikaudu kolm tonni aiasaadusi. Sellest pea 500 kilogrammi pärines Tõrva inimestelt, kes olid õunu tooma tulnud perekonniti ja sõpradega.
Annetuse käigus koguti seitsmest linnast kokku ligikaudu kolm tonni aiasaadusi. Sellest pea 500 kilogrammi pärines Tõrva inimestelt, kes olid õunu tooma tulnud perekonniti ja sõpradega. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Laupäeval oli kõigil inimestel võimalus Tõrvas Kevade keskuse ees oma õunad tasuta õunasiidri vastu vahetada. Alkoholi siiski ei jagatud – tegemist oli alkoholivaba siidriga.

Koostöös Saku õlletehasega koguti sellel nädalavahetusel seitsmes Eesti linnas – sealhulgas Tõrvas – Tallinna loomaaia loomadele söögiks õunu. «Meie soov oli, et ka Tallinnast kaugemates piirkondades saaksid inimesed võimaluse oma tänavust suurt õunasaaki loomaaiale annetada,» rääkis Saku õlletehase peadirektor Margus Kastein.

Iga inimese käest võeti vastu kuni viis kilogrammi puhtaid ja korralikke õunu. Nagu ütles üks õunakoguja Jenny Tupits, oli tegemist otsekui hetkelise õunapressiga, kust iga toodud kilogrammi eest sai inimene vastu pudeli Somersby alkoholivaba õunasiidirit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles