Vallas lõppes karantiin

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigade Aafrika katkust teavitav seilt Kallikülas
Sigade Aafrika katkust teavitav seilt Kallikülas Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Vastavalt loomatauditõrje seadusele ning veterinaar- ja toiduameti Valgamaa veterinaarkeskuse juhataja Urmas Palloni ettepanekule lõpetas Valga maavanem karantiini Taheva vallas, Aafrika seakatku haiguskoldes, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

«30 päeva pärast lõplikku desinfitseerimist võib karantiini maha võtta ja vastav ettepanek sai maavanemale tehtud. Aili Liivale kuuluvas loomapidamishoones tehti kokku kolm desinfitseerimist. Täna võtame haiguskoldest maha ka kõik hoiatavad sildid. Kuigi teoreetiliselt võiks loomakasvatushoonesse sigu tuua 30 päeva pärast karantiini lõpetamist, siis praegu omanikul sellist plaani ei ole,» ütles Pallon.

Ülalnimetatud farmiga piirnevas ohustatud tsoonis seafarme ei ole. Järelevalvetsoonis paiknevad seafarmid jäävad Võru maakonda ning nendelt võtab kitsendused maha Võrumaa veterinaarkeskuse juhataja.

Valga maakonnas Taheva vallas Kallikülas Aili Liivale kuuluvas loomapidamishoones kehtestati karantiin 31. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles