Tippsotsid kaks päeva Valgamaal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmed on täna ja homme visiidil Valgamaal, et tutvuda rohujuuretasandil piirkonna probleemide ja väljakutsete ning inimeste rõõmude ja muredega.

Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Valga linnapea Kalev Härk kohtuvad visiidi käigus Valka linnapea Armands Krauklisega.

Nii Valgas kui Valkas toimuvatel kohtumisel on kavas arutada piirilinnade ühisprobleeme ja piiriala olukorda ning saada ülevaade ühise kesklinnaprojekti seisust. Saadikud külastavad Valgamaa kutseõppekeskust, Jaanikese kooli, Valga haiglat, Tõrva tervisekeskust, Helme pansionaati, Otepää tervisekeskust ja Otepää loodusparki.

ASis Laatre Piim seisab ees ühine arupidamine Valgamaa põllumeestega. Kavas on ka kokkusaamised maakonna pensionäride, puuetega inimeste ja noortega.

«Otsekontaktid ja silmast silma suhtlemine on Riigikogu liikmetele hädavajalikud. See võimaldab otsida koos probleemidele lahendusi ja algatada vajadusel ka seadusemuudatusi,» ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni aseesimees Kalvi Kõva.

«Saame näiteks Valgas kokku MTÜ Habitus esindajatega, kes veavad kohaliku toidupanga tegevust. See on järg meie juunikuisele kohtumisele Riigikogus, kus arutasime, mida teha abivajajate tõhusamaks aitamiseks ja kuidas parandada seadusi nii, et äravisatava, kuid kvaliteetse toidu kogused väheneksid,» lisas ta.

Sotsiaaldemokraatide ringsõidu Valgamaal teevad kaasa Eiki Nestor, Kalvi Kõva, Ivari Padar, Rainer Vakra, Heljo Pikhof, Mihkel Raud ja Tanel Talve. Teatud kohtumistest võtavad osa ka töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski ning kultuuriminister Indrek Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles